Tempo U!

Dedicat suporterilor "U" Cluj

U-BT a obținut a doua victorie în EuroCup, 91-86 cu Germani Brescia

3 min read

Foto: facebook.com/ubtcluj

U-Banca Transilvania a depășit-o miercuri seara pe Germani Brescia în 7Days EuroCup și a bifat a doua victorie în competiție. Ardelenii s-au impus pe teren propriu în fața italienilor cu scorul de 91-86.

Léo Meindl a trimis direct două mingi în coș din spatele semicercului, 6-2. Trupa din Lombardia nu a irosit însă timpul, iar Amedeo Della Valle, cel mai bun marcator al adversarilor, ne-a demonstrat că nu trebuie lăsat liber. În scurt timp, fundașul a izbutit trei triple, pentru 11-17. Puternic în spațiul de trei secunde, Stipe ne-a apropiat la 16-19. Apoi, Patrick Richard a adus ultimele puncte ale sfertului inaugural, 21-21.

Meciul a fost unul echilibrat, cele două formații alternând la conducere. Elevii lui Mihai Silvășan au impresionat la aruncările de două puncte, în vreme ce Brescia ne-a pus probleme din afara arcului de cerc. Karel Guzman a zguduit panoul cu un slam-dunk venit de pe urma unei recuperări, 42-40, și a ridicat sala în picioare. În ciuda energiei alb-negrilor, Brescia a intrat la cabine sub adăpostul unei singure posesii, 49-51.

Reveniți pe teren, ardelenii au plimbat mingea eficient. Drept dovadă, am terminat meciul cu 22 de pase decisive, un aspect care ne-a împins spre victorie. Deși încleștarea a fost strânsă în majoritatea timpului, studenții au găsit în permanență soluții în atac. Emi Cățe a contribuit atât cu recuperări, cât și cu puncte, pe când Nemanja Gordić a avut un rol important pe final. În cele din urmă, bosniacul a realizat un three-point play pentru 87-83, iar trupa noastră nu a mai scăpat victoria.

“A fost un meci foarte intens, atât fizic, cât și mental. Fiecare echipă a avut șansa să se impună. Mă bucur că noi am câștigat. Evident și publicul a contat mult. Le mulțumesc fanilor pentru felul cum ne-au încurajat. Îmi era puțin frică de acest meci, deoarece nu am avut un joc intens de aproape trei săptămâni. Am reacționat foarte bine în repriza a doua, ne-am apărat agresiv și nu le-am mai dat oportunități ușoare să marcheze. Am întâlnit o formație fizică, însă am fost peste ei. Am lăsat doar cinci recuperări ofensive, deci mă bucur că am reușit aceste lucruri. Mai sunt aspecte de îmbunătățit, trebuie să fim mai constanți în apărare. Ne bucurăm în această seară, însă ne gândim deja la jocul cu Rapid, precum și la deplasarea din Turcia”, a declarat pentru site-ul oficial al ardelenilor Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania.

“A fost un meci greu, ne așteptam la acest lucru. Fiecare meci este dificil în EuroCup. Am avut în plus față de italieni aportul fanilor, ne-au ajutat enorm. Mă bucur că am reușit să câștigăm la final. Ne antrenăm din greu, mă lupt foarte mult cu Stipe la antrenamente. Știm ce avem de făcut amândoi, ne înțelegem bine și s-a văzut în această seară. Am știut să fructificăm toate ocaziile pe care le-am avut. Sper să continuăm tot așa și să vină cât mai multe victorii”, a completat Emanuel Cățe, jucător U-Banca Transilvania.

MVP-ul partidei a fost Emanuel Cățe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *