Tempo U!

Dedicat suporterilor "U" Cluj

Reacția galeriei lui “U” după suspendarea stadionului: “Acțiunile noastre nu sunt xenofobe și nu incită la ură”

2 min read

Ultrașii lui “U” au reacționat, după ce Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat decizia de a interzice FC Universitatea Cluj să joace, timp de două etape, pe Cluj Arena, în urma unor scandări și bannere afișate la meciul cu Sepsi OSK, considerate xenofobe de autorități.

“Stăm demni alături de “U”!

Pentru că intenționat, cu reavoință, în contul unor interese pe care ne este greață să le mai amintim, ni se răstălmăcesc fapte și cuvinte, se dictează sancțiuni și pedepse; ne vedem nevoiți să o spunem răspicat și articulat, iar: acțiunile noastre nu sunt xenofobe și nu incită la ură!

Nu atacăm sub nici o formă cetățenii români de etnie maghiară care ca orice bun român respectă România, legile ei, istoria și valorile naționale! Ba dimpotrivă, așa cum cerem respect, ne străduim să îl oferim.

Noi combatem și luăm atitudine împotriva iredentismului, acțiunilor separatiste de orice fel, sfidării legilor și valorilor naționale, integrității României și a oricăror acțiuni îndreptate împotriva a ce iubim, respectăm și este sfânt pentru noi!

Atenționăm autoritățile și forurile competente, că acțiunile noastre sunt o reacție firească și justificată la adevărata problemă, de la care se întoarce capul și care este constant ascunsă sub preș, care începe să pută tot mai tare!

Acei unguri la care noi facem referire și cărora le dedicăm citatele din istoria României, sunt cunoscuți ca și tipologie, desconsideră, sfidează România și neagă tot ce-i românesc! Din păcate ei și acțiunile lor sunt tolerate și trecute cu vederea, mai ales de către autoritățile române. Dacă asta este considerată o greșeală, ne asumăm orice “vină”, sancțiune sau pedeapsă, acum și pe viitor!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, au scris suporterii pe contul de Facebook “Șepcile roșii”.

“AS FC Universitatea Cluj vs. ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Incidente – În temeiul art.82, 83.2.c) și art.54.2.4 din RD, se sancționează clubul, AS FC Universitatea Cluj, cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două meciuri și penalitate sportivă de 25.000 lei”, se arată în comunicatul LPF.

Reamintim că meciul dintre Universitatea Cluj și Sepsi OSK a fost întrerupt în prima repriză timp de 10 minute, din cauza scandărilor xenofobe din tribune, dar și a materialelor pirotehnice care au ajuns pe pista de atletism a stadionului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *