Tempo U!

Dedicat suporterilor "U" Cluj

Final de drum pentru U-BT în Basketball Champions League

2 min read

Foto: u-bt.ro

U-Banca Transilvania a cedat partida cu MHP Riesen Ludwigsburg din cadrul sferturilor de finală ale Basketball Champions League. Clujenii au fost învinși cu scorul de 79-73 și pun capăt unui sezon istoric în cupele europene.

Într-o atmosferă de vis, creată de 10.000 de fani, meciul a avut un start echilibrat. Echipa din Germania a pus presiune din punct de vedere defensiv și a izbutit numeroase intercepții, așa că a încheiat actul întâi în avantaj, 11-16. De asemenea, Ludwigsburg a fost imbatabilă la recuperări, iar Hulls și Simon s-au remarcat în atac, ducându-și colegii la 15 puncte diferență.

U-Banca Transilvania a alergat după egalare în partea secundă a meciului, așa că Guzman a sunat trezirea prin trei libere înscrise consecutiv, 57-63. Din păcate, am pierdut posesia și Simon ne-a pedepsit imediat. În ultimele 36 de secunde am revenit la patru lungimi, dar Ludwigsburg a gestionat mai bine finalul și a obținut calificarea mai departe.

Stefan Birčević, jucător U-Banca Transilvania:

Vreau să le mulțumesc fanilor pentru felul cum ne-au împins de la spate. A fost perfect să jucăm într-o asemenea atmosferă. Am dat tot ce am avut mai bun și a existat o șansă să ne calificăm în Final Four. Nu mai putem schimba nimic. A fost un sezon grozav și a fost fantastic să jucăm în fața a 10.000 de oameni. Nu vreau să spun că am fost lipsiți de noroc. A fost un meci greu, am evoluat în sferturile de finală ale Champions League și sunt mândru de echipa noastră.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania:

Aș vrea să încep prin a spune că sunt mândru de realizările jucătorilor noștri în acest sezon. Fără îndoială, au fost incredibili. Am venit din calificări și am câștigat două grupe. A fost fantastic, iar jucătorii merită toate felicitările din lume. Este o mare realizare pentru clubul nostru. Aproape în permanență am fost subestimați, dar am arătat mult suflet. Am adus 10.000 de oameni în sală în două rânduri. Dacă nu ar fi fost pandemia, cred că am fi avut în mai multe meciuri atâția oameni. Este ceva remarcabil inclusiv pentru Basketball Champions League, ca o echipă să aibă atâția suporteri. Nimeni nu știa de noi înaintea sezonului. Nu am făcut un meci perfect, am luptat nebunește în repriza a doua. I-am bătut la recuperări în anumite momente, ceea ce înseamnă că ne-am pus corpul la bătaie. Nu am primit respectul pe care îl meritam din partea arbitrilor. Jucătorii, clubul și fanii noștri meritau mai mult. Nu aș pune înfrângerea pe seama arbitrajului, însă cred că trebuia să fim mai respectați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *