Tempo U!

Dedicat suporterilor "U" Cluj

Bogdan Mitrea a revenit la “U”: „Obiectivele personale le țin pentru mine, importante sunt obiectivele de echipă”

2 min read
Bogdan Mitrea (centru), alături de fostul jucător al Universității, Adrian Borza, și directorul sportiv Gabriel Giurgiu

Bogdan Mitrea (centru), alături de fostul jucător al Universității, Adrian Borza, și directorul sportiv Gabriel Giurgiu

FC Universitatea Cluj continuă campania de transferuri pentru sezonul 2023-2024 cu fundașul central Bogdan Mitrea. Jucătorul revine astfel la clubul la care și-a făcut junioratul. Transferul a fost facilitat de un alt fost jucător al Universității, Adrian Borza. 

Fundașul clujean a vorbit despre revenirea acasă: „Sunt bucuros că m-am întors acasă, pot spune că e acasă. Mereu mi-am dorit să joc în tricoul Universității pentru echipa mare. Din păcate până acum nu am avut ocazia, dar mereu am sperat că într-o zi mă voi întoarce și chiar sunt bucuros că am semnat cu ”U” Cluj. Sper să devenim o echipă puternică la anul, de temut și să le fie frică tuturor când vor juca împotriva noastră. Obiectivele personale mereu am încercat să le țin pentru mine, importante sunt obiectivele de echipă.”

Crescut de ”U”, ajuns piesă importantă la alte formații de prim eșalon

Născut la Cluj-Napoca, noul fundaș central al Universității a fost junior la ”U” și a plecat apoi la FCM Turda, pentru ca în continuare să treacă pe rând pe la CSMS Iași, Viitorul Constanța, Ascoli (Italia), FCSB, AEL Limassol (Cipru), Doxa Katokopias (Cipru), Spartak Trnava (Slovacia), Sepsi OSK și CSU Craiova.

Cele mai mute prezențe și goluri le-a adunat la Sepsi OSK (93 meciuri, 12 goluri) și Viitorul Constanța (86 meciuri, 19 goluri), la cea din urmă fiind al treilea marcator al campionatului în 2014-2015.

O prezență și un gol la națională

Mitrea a debutat la Naționala României în 2020, într-un amical cu Belarus în care a și înscris.

Cariera sa a numărat prezențe și în cupele europene, fie că a fost vorba de preliminariile UEFA Champions League, UEFA Europa League sau UEFA Conference League. Pe când evolua la FCSB, a prins un meci și în grupele Europa League (2016-2017).

Peste 200 de meciuri în fotbalul românesc la nivel de seniori

Fundașul are o vastă experiență în fotbalul românesc, unde a jucat atât în Liga 2, timp de 21 de meciuri, cât mai ales în Superligă în peste 200 de ocazii.

Recentul sezon i-a adus 24 de apariții pe prima scenă, atât la Sepsi cât și la CSU Craiova, în această perioadă reușind să marcheze 3 goluri și să ofere o pasă de gol.

Mitrea are în palmares trei trofee importante, două câștigate destul de recent la Sepsi OSK (Cupa României și SuperCupa).

CV-ul lui Bogdan Mitrea

Nume: Bogdan Alexandru Mitrea
Data nașterii: 29 septembri 1987
Poziție: Fundaș central
Înălțime: 1,85 m
Trofee câștigate: Liga 2 (alături de CSMS Iași în sezonul 2011-2012), Cupa României (alături de Sepsi OSK în sezonul 2021-2022), SuperCupa României (alături de Sepsi OSK în sezonul 2022-2023)
Meciuri în Superliga: 203
Goluri marcate în Superliga: 33
Golgheter la Viitorul Constanța în sezonul 2014-2015 cu 14 reușite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *