Tempo U!

Dedicat suporterilor "U" Cluj

“U” Cluj a publicat lista erorilor de arbitraj împotriva echipei în acest sezon. VIDEO cu greșelile “fluierașilor”

3 min read

Captură video Prima Sport

Comunicat “tăios” al conducerii Universității Cluj, care acuză 10 greșeli de arbitraj împotriva echipei în acest sezon de Superliga, în meciurile cu FCSB, Petrolul, Voluntari, FC U Craiova, Rapid, CS Mioveni și Chindia Târgoviște. 

Conducerea clubului universitar a publicat pe site-ul oficial un comunicat în care atrage atenția asupra numărului mare de greșeli săvârșite de brigăzile de arbitri delegate la meciurile lui “U”, despre care spune că au depășit “limita suportabilității”. Oficialii Universității mai acuză că “există o ritmicitate a greșelilor de arbitraj făcute împotriva clubului nostru care indică un anumit grad de rea intenție, dacă nu chiar premeditare”.

Tempo “U” a calculat că, în urma acestor greșeli de arbitraj, FC Universitatea Cluj a pierdut nu mai puțin de 13 puncte, cu care la această oră ar fi ocupat locul 7 în clasamentul Superligii.

Comunicatul, pe care îl redăm integral mai jos, este însoțit de un montaj video cu fazele reclamate de clujeni.

“Am revenit în Liga 1 cu gândul de a aduce un suflu nou într-o competiție care are nevoie, mai multe decât oricând, de onestitate, transparență și corectitudine. Am revenit în Liga 1 cu un nou mod de ne raporta la fotbal, la competiție și la adversari. Am fost convinși că e bine să ne uităm mereu în curtea noastră și să încercăm să devenim mai buni cu fiecare meci.

Dar numărul erorilor de arbitraj împotriva clubului nostru a depășit de mult pragul suportabilității. Înțelegem faptul că, în unele momente, centralul poate greși. Dar tocmai pentru aceste situații există VAR, care, însă, a fost cvasi-inexistent la meciurile Universității Cluj.

Nu putem să nu constatăm ceea ce a observat o lume întreagă, de la suporteri la analiști, de la fotbaliști la conducători, de la sponsori la jurnaliști: există o ritmicitate a greșelilor de arbitraj făcute împotriva clubului nostru care indică un anumit grad de rea intenție, dacă nu chiar premeditare.

Știm și acceptăm că a greși este omenește, face parte din regulile jocului, dar a persista în greșeală e diabolic.

Pentru BINELE fotbalului românesc, pentru VIITORUL fotbalului românesc, avem nevoie de o COMPETIȚIE CORECTĂ, cu meciuri care să fie decise de către jucătorii celor două echipelor, nu de greșelile arbitrilor.

În acest sezon, FC Universitatea Cluj a fost victima a cel puțin 6 erori majore de arbitraj, care au influențat deciziv rezultatele echipei noastre:

 • FC Voluntari – ”U” Cluj 0-0 (minutul 33): Henț în careu comis de Ricardinho, însă cei din camera VAR au decis să nu se dea penalty.
 • ”U” Cluj – CFR 1-2 (minutul 58): Penalty inexistent acordat celor de la CFR.
 • ”U” Cluj – CFR 1-2 (minutul 70): Intrare criminală, de cartonaș roșu, a lui Yeboah asupra lui Fulop, sancționată de arbitru doar cu galben.
 • ”U” Cluj – Rapid 0-0 (minutul 65): Penalty neacordat pentru ”U” la intrarea lui Onea asupra lui Oancea
 • ”U” Cluj – CS Mioveni 2-2 (minutul 23): Penalty acordat eronat împotriva Universității Cluj. Mingea îl atinge inițial pe Bogdan Rusu în mână.
 • Chindia Târgoviște – ”U” Cluj 2-2 (minutul 95): Fault în atac neacordat la intrarea lui Cooper asupra lui Romario Pires, la finalul acțiunii Chindia marcând golul egalării.

Acestor erori se adaugă și alte decizii “la limită”:

 • FCSB – ”U” Cluj (minutul 3): Intrare de cartonaș roșu asupra lui Martin Remacle, nesancționată de arbitru.
 • ”U” Cluj – Petrolul 0-1 (minutul 4): Intrare de cartonaș roșu a lui Tamaș asupra lui Chipciu
 • ”U” Cluj – FC U Craiova 1948 1-1 (minutul 9): Gol valabil marcat de către Filip, mingea depășind linia porții.
 • ”U” Cluj – CS Mioveni 2-2 (minutul 65): Penalty neacordat la intrarea lui Sno asupra lui Ispas, fundașul nostru fiind cel care atinge primul mingea.

Pentru corectitudine, trebuie să menționăm și că FC Universitatea Cluj a beneficiat de o eroare de arbitraj care i-a defavorizat pe adversari:

 • ”U” Cluj – FCSB 0-0 (minutul 40) Mingea îl lovește în mână pe Romario Pires la limita careului, faza a fost revăzută și în camera VAR, dar nu s-a acordat penalty

Speranța nostră într-un fotbal corect nu a murit, dar e pusă la grea încercare”, au transmis “Șepcile roșii” pe site-ul oficial al clubului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *