Tempo U!

Dedicat suporterilor "U" Cluj

Sabău prefațează partida cu Chindia și atrage atenția asupra greșelilor de arbitraj împotriva formației sale. “Sunt decizii foarte importante, care cântăresc mult”

3 min read

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a prefațat partida de vineri, în deplasare cu Concordia Chiajna, în cadrul unei conferințe de presă în care a acuzat și greșelile făcute de arbitrii, care au dezavantajat clar echipa sa.

„Va fi un meci dificil, cu o echipă în formă, care are două victorii și două egaluri în acest an. E o echipă care are încredere, iar situația din clasament îi permite să joace mai relaxat. Va fi un meci de luptă, ei joacă destul de simplu, dar foarte eficient.

Au în față 3 jucători care pot face diferența dacă nu suntem atenți. Cred că vom arăta mai bine, în afară de jocul de la Craiova noi am avut tot timpul inițiativa și am avut ocazii. Am văzut o stare de spirit mai bună și o formă sportivă bună, chiar mai bună decât săptămâna trecută.

Asta îmi dă speranțe că nu vom putea bate de la egal la egal cu Chindia. În ceea ce privește defensiva, reacția când pierdem mingea, avem mici probleme. Noi ne-am concentrat pe construcție, atac și să recuperăm foarte sus”, a declarat Sabău, conform site-ului oficial al clubului.

Tehnicianul a vorbit și despre posibilitatea de a schimba sistemul de joc.

„Sunt în dificultate în momentul de față. E o decizie importantă pe care trebuie să o iau. Sistemul 3-4-2-1 a funcționat destul de bine la 3 jocuri. Mă gândesc la un alt sistem, poate cu 4 fundași. Îl avem acum și pe Nistor și alți mijlocași care au calitate”.

Ioan Ovidiu Sabău a lăudat sosirea mijlocașului Dan Nistor de la Craiova, realizată de ”U” în ultima zi a perioadei de transferuri.

„Dan Nistor e un jucător de atac, un jucător care arată calitate atunci când are mingea. Poate lua responsabilitățile de pe umerii acelor jucători care nu au experiență. De la el așteptările sunt mari. Are și experiență, a jucat și la echipa națională. E un jucător care îmi doresc să ne ajute. A venit cu entuziasm și e un mare câștig pentru noi. Cu el a fost o situație de ultim moment. Ne-a fost propus și imediat mi-am dat acordul”, a explicat tehnicianul clujenilor

Acesta a vorbit și despre fundașul stânga Ivan Goranov.

“Când am negociat cu el și când l-am urmărit juca într-un sistem cu 3 fundași. E un jucător cu tehnică bună, cu profil ofensiv. Poate juca și ca mijlocaș. El a evoluat puțin, dar e bine că s-a antrenat și este pregătit. Îi lipsesc jocurile. Una e să te pregătești, alta e să ai meciuri în picioare”, a declarat Sabău.

Antrenorul “Șepcilor roșii” a comentat și greșelile de arbitraj de la ultimul meci.

„Am început de la 1-0. Foarte rapid am primit golul, după care acel gol, acel 11 metri acordat din punctul meu de vedere foarte ușor. Acolo a fost un henț, s-a văzut foarte clar. Sigur, se poate vedea și cealaltă parte, că mingea l-a lovit pe Rusu în abdomen, dar se vede clar cum și mâna este lovită și se îndepărtează de corp și se vede o mână care e lipită de adversar în care nu era niciun pericol și se dă 11 metri. La Ispas, când își prelungește mingea, vine cu piciorul direct pe coapsa lui. Sunt decizii foarte importante, care cântăresc mult”, a acuzat ioan Ovidiu Sabău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *