Tempo U!

Dedicat suporterilor "U" Cluj

Joacă România! “U” Cluj – Hermannstadt, derby-ul echipelor cu cei mai puțini străini folosiți

3 min read
FC Universitatea Cluj întâlnește FC Hermannstadt, în etapa a 7-a din Superliga.

Foto: Facebook / FC Universitatea Cluj

FC Universitatea Cluj întâlnește FC Hermannstadt, în etapa a 7-a din Superliga.

Partida este programată la Sibiu, luni, de la ora 18.30.

Iată câteva informații interesante despre partida de astăzi, furnizate de LPF:

  • Șapte puncte au scos sibienii în acest sezon, victorii cu Poli Iaşi (3-1, deplasare), UTA Arad (2-1, acasă) şi remiză în ultima rundă, 1-1 la Sf. Gheorghe. De partea cealaltă, “şepcile roşii” vin după un meci pierdut dramatic, 3-4 cu rivala CFR Cluj, după ce au condus cu 2-0.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar în sezonul precedent, de trei ori, şi de fiecare dată s-a impus gruparea clujeană.
  • Cea mai recentă dispută directă în SuperLiga României a avut loc pe 19 mai 2023, FC Hermannstadt – Universitatea Cluj 1-2, goluri marcate de Raul Opruţ, respectiv Ovidiu Bic şi Dan Nistor.
  • Mediile de vârstă: FC Hermannstadt – 25 ani şi 7 luni / Universitatea Cluj – 24 ani şi 11 luni
  • Se vor întâlni echipele cu cei mai puţini străini utilizaţi în primele șase runde, Universitatea Cluj – 2, FC Hermannstadt – 4.
  • Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.

AVANCRONICA. “U” vrea a cinceca victorie consecutivă cu Hermannstadt

FC Universitatea Cluj va avea la Sibiu primul meci oficial de la revenirea lui Ioan Ovidiu Sabău pe banca tehnică.

Modificarea din staff-ul echipei clujene aduce o situație interesantă pentru noul antrenor, Ioan Ovidiu Sabău având ultimul meci oficial tot la Sibiu, în finala Cupei României, iar acum revine în orașul de pe Cibin.

Înaintea partidei directe, Hermannstadt și ”U” sunt despărțite de un singur punct în clasament, formația sibiană fiind într-o poziție mai bună în clasament.

Continuitate pe banca tehnică pentru adversari

FC Hermannstadt este una dintre formațiile care a ales să ofere credit antrenorului cu care a încheiat sezonul trecut, Marius Măldărășanu având în prezent peste doi ani de când o pregătește pe adversara clujenilor din etapa a 7-a.

Meciul cu ”U” va fi al 82-lea oficial pentru tehnicianul născut la Ploiești, în această perioadă adunând în medie 1.72 de puncte, scrie fcucluj.ro.

Serie favorabilă în fața sibienilor

„Sepcile roșii” au parte de un oponent în fața căruia, recent, statistica este favorabilă. Astfel, ”U” nu a cunoscut gustul eșecului pe parcursul stagiunii precedente, în cele patru întâlniri. Alb-negrii au reușit în acest interval să câștige în trei rânduri la Sibiu.

În plus, în ultimele cinci confruntări directe, indiferent că a fost vorba de Superligă, Cupa României sau Liga 2, Universitatea a marcat de fiecare dată. Singurul joc terminat cu scor alb a fost pe 12 aprilie 2022, la Sibiu.

Niciodată echipa câștigătoare nu a marcat mai mult de două goluri

Nouă întâlniri au existat până acum între ”U” și Hermannstadt, echipa clujeană ieșind învingătoare în șase cazuri, de două ori au câștigat sibienii și un meci s-a terminat la egalitate. Cu excepția acelei remize, de fiecare dată s-a marcat, dar niciodată învingătoarea nu a punctat de mai mult de două ori. Cele mai întâlnite rezultate în confruntările dintre ”U” și Hermannstadt au fost 2-1, respectiv 1-0.

Sabău, neînvins la Sibiu

Noul antrenor al clujenilor are parte de un bilanț perfect privind strict jocurile disputate la Sibiu în fața lui FC Hermannstadt. Mai întâi, pe când Ioan Ovidiu Sabău activa în conducere, ”U” a obținut un succes cu 1-0 în returul barajului de promovare/menținere în prima ligă (12 iunie 2019), după care în sezonul 2022/2023 toate cele trei partide de la Sibiu s-au încheiat cu victoria „studenților” cu tehnicianul în vârstă de 55 de ani pe banca tehnică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *