Tempo U!

Dedicat suporterilor "U" Cluj

Eugen Neagoe este alesul!

2 min read

Eugen Neagoe este începând de astăzi noul antrenor al Universității Cluj.

Tehnicianul în vârstă de 55 de ani va debuta pe banca echipei la duelul din etapa a șaptea a Superligii cu FC Voluntari.

Până în prezent, Eugen Neagoe a mai antrenat formațiile Aris Limassol, Nea Salamis, Politehnica Iași, Sepsi OSK, Dinamo București, FC Hermannstadt și Astra Giurgiu.

Născut în județul Dolj la Orodel, Eugen Neagoe a făcut primii pași în fotbal la Universitatea Craiova, unde a cunoscut și cele mai mari succese din cariera de fotbalist, câștigând campionatul în sezonul 1990/1991 și Cupa României în edițiile 1990/1991 și 1992/1993.

A mai evoluat la Electroputere Craiova, Vasas (Ungaria), Ferencvaros (Ungaria), Alki Larnaca (Cipru), Omonia Nicosia (Cipru), Veria (Grecia), după care a revenit în România la Dinamo București. Alături de Ferencvaros, Eugen Neagoe a reușit să câștige titlul și cupa în Ungaria în sezonul 1994/1995.

Eugen Neagoe și-a început cariera de antrenor ca secund al lui Victor Pițurcă, alături de care a lucrat la Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, ASIL Lysi (Cipru), Steaua București, dar și la echipa națională a României în perioada 2011 – 2014.

Primul club la care a ocupat funcția de antrenor principal a fost Aris Limassol (Cipru). După ce a antrenat formația Nea Salamis (Cipru), Eugen Neagoe a revenit în România pe banca tehnică a Politehnicii Iași, unde s-a clasat pe primul loc din play-out-ul din Liga 1 în sezonul 2016/2017.

Au urmat doi ani la cârma celor de la Sepsi OSK. Alături de covăsneni a încheiat sezonul 2017/2018 pe locul nouă, iar în următorul sezon a reușit să ajungă alături de Sepsi în play-off-ul primei ligi.

A urmat un nou capitol, la Dinamo București, iar în octombrie 2019 a preluat banca tehnică a celor de la FC Hermannstadt. Ultima echipă la care a activat Eugen Neagoe a fost Astra Giurgiu, în sezonul 2020/2021.

Din staff-ul lui Eugen Neagoe vor face parte Fadi Haddad (antrenor secund), Cristian Sandu (preparator fizic) și Florentin Rădulescu (antrenor cu portarii).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *