Tempo U!

Dedicat suporterilor "U" Cluj

CUPA ROMÂNIEI: Victorie lejeră cu Alexandria, “U” e liderul grupei și poate spera la calificare – REZUMAT VIDEO

3 min read

Foto: Facebook.com/FCUCluj

”U” a reușit să se impună cu 4-0 în partida cu CSM Alexandria din etapa a doua a grupelor Cupei României, rezultat ce îi aduce pe „studenți” pe primul loc în grupa C. Haită a fost cel care a deschis scorul în minutul 30, după pauză marcând Pițian și Bălan, vârful nostru reușind dubla.

Meciul a început cu o veste proastă, Nowak ieșind accidentat în al doilea minut, fundașul central fiind înlocuit cu Pițian.

Băieții antrenați de Eugen Neagoe au împins jocul în ofensivă, prima ocazie fiind contabilizată în minutul 8. Haită a șutat periculos din afara careului. Patru minute mai târziu, o minge respinsă de defensiva adversă a ajuns la Remacle, optarul nostru reluând în forță puțin peste poartă.

Deschiderea scorului a venit după jumătate de oră de joc, când Haită a intrat în careu pe partea dreaptă, iar mingea deviată de un fundaș al Alexandriei a intrat în poartă.

Hofman putea majora diferența înainte de pauză, însă extrema noastră aflată într-o pozție bună a fost blocată înainte de a șuta.

Prima ocazie a reprizei secunde a fost consemnată de Bălan în minutul 52, atacantul șutând puternic din interiorul careului în plasa laterală. Gazdele au răspuns prin Voicu, care a fost lansat foarte bine în careu, însă Gorcea a intervenit salvator.

Intrat pe teren în locul lui Haită, Horșia a adus un plus în jocul „studenților”. Mijlocașul în vârstă de 22 de ani a contribuit decisiv cu centrarea la golul de 2-0 reușit de Adrian Bălan. După un scenariu similar, Horșia a oferit pasa decisivă și la al treila gol, marcat cu capul de Andrei Pițian.

Pe finalul jocului, Eugen Neagoe l-a introdus pe teren și pe juniorul Alexandru Fărăgău (17 ani), aflat la debut în tricoul Universității.

Adrian Bălan a finalizat cu gol o fază frumoasă creată de Remacle și Fulop, a doua reușită a vârfului nostru închizând tabela la 4-0 pentru ”U”.

Pentru „studenți” urmează ultimul meci înainte de pauza competițională. „Alb-negrii” primesc vizita celor de la FC Argeș, într-un meci din etapa a 18-a Superligii. Partida va avea loc luni, de la ora 18:00, pe Cluj Arena.

Victoria de la Turnu Măgurele o aduce pe ”U” pe primul loc în clasamentul grupei, cel puțin până la ora jocului dintre CFR și CSC Dumbrăvița. Ultima etapă din grupele Cupei României va fi decisivă pentru califcarea în următoarea fază competiției. În runda a treia, ”U” va primi vizita celor de la Rapid București, meciul urmând să se dispute în perioada 6 – 8 decembrie.

Echipa de start a Universității în meciul cu CSM Alexandria: Gorcea – Briceag, Nowak (Pițian din minutul 2), Ilie, Mitrea – Simion (Bic din minutul 46), Purece, Remacle – Hofman (Fulop din minutul 46), Haită (Horșia din minutul 67), Bălan.

Rezerve neutilizate: Păun, Rotund

Antrenor: Eugen Neagoe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *