Tempo U!

Dedicat suporterilor "U" Cluj

Cum a comentat Alexandru Chipciu schimbarea de pe banca tehnică a Universității Cluj. “Noul nostru antrenor a fost un fotbalist foarte mare”

3 min read

La prima conferință de presă din 2023, căpitanul Alexandru Chipciu a vorbit despre plecarea antrenorului Eugen Neagoe la Craiova și despre numirea lui Ioan Ovidiu Sabău la cârma lui “U”.

„O nouă schimbare, pentru noi e al treilea antrenor deja. Cred că ține de noi, de jucători, să facem ceva, pentru că antrenorii nu pot intra în teren. Ar fi fost bine dacă puteau intra în teren, pentru că noul nostru antrenor a fost un fotbalist foarte mare, știm cu toții, și sperăm să avem rezultate bune”, a spus Chipciu.

„Am crescut cu Generația de Aur. Îl știam pe dumnealui și de când antrena de exemplu la Timișoara, dar am în cap și alte amintiri. Nu are nevoie de nicio prezentare. Și ca jucător a fost un nume foarte mare, se confundă cu istoria acestui club și vrem să avem rezultate bune”, a adăugat mijlocașul.

El a făcut referire și la situația fostului antrenor, Eugen Neagoe:

„N-aș vrea să intru în astfel de discuții. Pot să înțeleg ambele părți. Dacă vrei să te ia o echipă mai mare, parcă ai pleca și nu te interesează așa de echipa la care ești, dar în același timp și oamenii care sunt aici au făcut niște sacrificii și sunt deranjați, pentru că probabil au făcut sacrificiile în ideea de a continua domnul Neagoe. Așa a fost situația. Acum sperăm să fie de bun augur pentru ambele părți. Eu personal am avut o relație foarte bună cu domnul Neagoe, îl știam de mult timp, de la echipa națională, a fost secundul domnului Pițurcă multă vreme și am avut o relație foarte bună. Mi-a spus că va pleca în acele zile când a fost vorba despre plecarea la Craiova și pot să înțeleg ambele părți.”

Căpitanul Universității Cluj este motivat pentru următoarea perioadă din campionat și își dorește ca echipa să obțină cât mai multe puncte:

„Îmi place vacanța, în primele zile mă bucur de ea, dar apoi trebuie să am puțin stres în viața mea. Fără stres mă confrunt cu niște gânduri care nu-mi plac și probabil le am ascunse în subconștient. În ultimele zile chiar îmi doream să reiau pregătirea, să intru în atmosfera de aici și să schimb starea asta de relaxare. Situația din clasament nu ne oferă o stare de relaxare, dar per total a fost bună vacanța, acum am venit cu forțe proaspete.”

Alexandru Chipciu a analizat și parcursul de până acum al Universității în Superliga:

„Probabil vom avea un alt stil de joc și ne vom adapta la alte cerințe tactice. E și normal când se schimbă antrenorul. În deplasare aveam o problemă, unde jucam mai mult defensiv. În meciurile de acasă cred că am arătat bine, mai ales cu echipele foarte bune. Acum trebuie să adunăm puncte. Mi se pare că la noi s-a repetat treaba asta. Am început cu Lincar și ni se zicea ce bine jucăm, dar nu aveam puncte. Apoi când a venit Neagoe am acumulat niște puncte și am urcat în clasament și în ultimul timp iar vorbea lumea bine de noi, dar nu strângeam puncte. Doar rezultatele contează și sperăm să strângem puncte, sunt motivat și nu mă gândesc că putem retrograda”, a spus căpitanul clujenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *